martes, 26 de abril de 2011

5 TESTIMONIS _ Les TIC en l'educació

Nom i cognom: Joan-Carles Mèlich
Professor de Cultura, a la Universitat Autònoma de Barcelona.





En Joan-Carles no utilitza les TIC quasi mai dins l'aula, ja que segons el seu punt de vista, en el tipus d'assignatura que fa, les TIC, en comptes de ser una ajuda, distorssionen l'explicació. A ell li interessa que la gent el miri a ell i no a una pantalla perquè es comunica amb els alumnes mitjançant gestos i mirades. La seva manera d'ensenyar és molt teatral, per dir-ho d'alguna manera i per tant, només amb la seva manera de comunicar-se ja és capaç d'atraure al públic.  A més, li agrada molt moure's per l'aula, fet que explica també el perquè no utilitza un power point, per exemple.

En Joan-Carles creu que en comptes d'ensenyar quan s'han d'utilitzar, els alumnes haurien d'aprendre en quins moments NO s'han d'utilitzar, ja que ell pensa que les TIC haurien d'anar relacionades amb el món de la imatge, però no amb el món de la paraula. Per aquest motiu, ell només utilitza la pantalla digital per a mostrar algún vídeo, quadre o fotografia que creu interessant però mai cap text literari, ni cap Power Point a l'hora de presentar els temes.

Cal afegir que, per a comunicar-se amb els alumnes en Joan-Carles utilitza el correu electrònic i també, tot i que poc sovint, el campus virtual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario